Over Asgaard Saga
Asgaard Saga bestaat uit een online spel voor thuis en behandelsessies op locatie. In het spel gaat de leerling op ontdekking en helpt de bewoners van Asgaard. In deze gamewereld zijn de leerlingen dappere krijgers die avonturen beleven. De behandelaar zet elke keer een aantal mini-games klaar, ofwel: huiswerkopdrachten. Om verder in het spel te komen moet de leerling dus lees- en spellingsopdrachten uitvoeren. De leerlingen worden aangemoedigd om 3 á 4 keer in de week thuis te oefenen met Asgaard Saga. Daarnaast wordt er gestimuleerd om 4 keer 15 minuten samen te lezen.
Asgaard Saga sluit volledig aan bij de belevingswereld van kinderen door de gamificatie technologie: het bevordert de leesmotivatie en het leesplezier. In de behandelsessies wordt de leerling ondersteund door onze ervaren behandelaren waarbij ook gewoon fysieke materialen worden ingezet.
Wat maakt Asgaard Saga een krachtige methode?
- Wetenschappelijk onderbouwd.
- Door gamificatie sluit het aan bij de belevingswereld van de kinderen.
- Maatwerk: de game kan volledig worden gepersonaliseerd.
Wetenschappelijke onderbouwing
Asgaard Saga is ontwikkeld in samenwerking met Berkel-B en de Radboud Universiteit. De behandelprincipes die in het programma aan bod komen zijn gebaseerd op recentelijke wetenschappelijke inzichten en op basis van jarenlange praktijkervaring. Het programma voldoet aan de criteria die in het Protocol Dyslexie Diagnostiek en Behandeling 3.0, worden voorgeschreven voor een effectieve dyslexiebehandeling.
Op maat
Asgaard Saga kan op iedere plek, op ieder device en op elk moment van de dag gespeeld worden. Bij Asgaard Saga staat het versterken van de intrinsieke motivatie en het oefenen op maat voorop. Zo kan de game volledig gepersonaliseerd worden: in een online dashboard volgt de behandelaar de vordering van de leerling en worden de opdrachten aangepast aan ieders niveau.
Psycho-educatie
Naast het oefenen met lezen en spellen is het ook van belang om tijdens de dyslexiebehandeling aandacht te besteden aan psycho-educatie. Op die manier leren kinderen omgaan met hun lees- en/of spellingsproblemen en wordt er een stap gezet richting het accepteren van hun dyslexie. Asgaard Saga sluit hier ook mooi op aan. Zo kan de behandelaar in plaats van een lees- of spellingsopdracht, een filmpje over dyslexie klaarzetten die de leerlingen dan thuis kunnen bekijken. Daarnaast wordt ook tijdens de behandeling in andere werkvormen en gesprekken aandacht besteedt aan psycho-educatie.
Contact
Nieuwsgierig geworden naar Asgaard Saga? Bekijk de website: Asgaard-Saga.nl
Heb je vragen over Asgaard Saga? Neem dan contact op met de dyslexiebehandelaar of neem contact met ons op via: zorg@bco-onderwijsadvies.nl.